CeBIT Bilişim Fuarı'nın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, e-devlet uygulamasından yararlanan vatandaş sayısının 13 milyonu geçtiğini söyledi.
Bilişimin önemine vurgu yapan Bakan Yıldırım, "E-Devlet'e girip iş yapan vatandaşlarımızın 500 binden fazlası 65 yaşın üzerinde. Gençlerle başladı, bütün kesimleri kapsar hale geldi." dedi.
CeBIT Bilişim Fuarı Yeşilköyde'ki Fuar Merkezi'nde açıldı. Bilişim ve teknoloji meraklılarının ilgi gösterdiği fuarın açılışını Bakan Binali Yıldırım ve bilişim sektörünün temsilcileri yaptı. Bakan Yıldırım açılış töreni öncesi yaptığı konuşmada bilişimin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu anlattı.
Bilişimin günümüzde çok önemli hale geldiğini belirten Bakan Yıldırım, "Şehirlerimizi yaşanamaz hale getirdik, akıllanmadık trafik kazalarının artmasına umursamaz bir şekildekayıtsız kaldık. Yüzde 77 nüfus şehirlere döndükten sonra kafamız dank etmeye başladı. Allah'tan bilişim imdadımıza yetişti. Bilişim şimdi bizim işimizi kolaylaştırıyor. Trafikte, şehircilikte, yerelde ve genelde vatandaşlara erişimde bilişim işimizi kolaylaştırıyor. Evimizden devlet dairelerine, seyahat acentelerine çarşıya pazara aklımıza gelen her alana bilişim artık günlük hayatımızın bir ayrılmaz parçasıdır. Eskiden büyük aileler vardı. İki kuşak bir arada yaşardık. Bilişimle de değişimle de işimiz yoktu. Gelişti Türkiye. Şehirleşme oranı arttı. Dört kişiden üçü şehirde yaşıyor. Para da yaşam kalitemiz de önemli hale geldi. Bunun için bilişimbizim adeta bizim yaşam destek ünitemiz hale geldi." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de 13 milyondan fazla vatandaşın e-Devlet Kapısı'ndan yararlandığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Devletin memurlarının o dairelerin havasına kasvetine katlanmadan içlerini güçlerini görüp yoluna devam ediyor. E-Devlet'e girip iş yapan vatandaşlarımızın 500 binden fazlası 65 yaşın üzerinde. Gençlerle başladı bütün kesimleri kapsar hale geldi. İşinizde ileri gidecekseniz, mutlaka bilişimin teknolojinin imkanların sonuna kadar kullanacaksınız. Eskiden yalan dünya der geçerdik, şimdi sanal dünya diyoruz ve geçemiyoruz. Sanal dünya ile yaşamak mecburiyetindeyiz. Şimdi bu şartlar altında ne yapacağız? Aslında yapılacak şeyler belli; teknolojiyi insanlığın hizmetine sunmak. Yapacağımız bu. Teknolojiyi sunarken de bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmayı hedeflemeliyiz. Türkiye'de doğusu ile batısının bilişim yönünden aynı seviyeye gelmesi önemlidir." diye konuştu.
Bilişim sayesinde dünyada her şeyin bütün insanlık tarafından görüldüğünü dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilişim sayesinde her türlü olay anında ifşa oluyor. Onun için yöneticiler daha dikkatli olmak zorunda. 7 milyar dünyanın en az 6 milyarının kendilerini gördüklerini yaptıklarını takip ettiğini yöneticilerin bilmesi gerekir. Bir fikrinizi bir projenizi milyonlar ya onaylar ya da reddeder. Bu alt yapıyı ancak bilişim sağlar. Sosyal paylaşım sitelerinde Avrupa'nın ikinci dünyanın 5. konumuna gelmişiz."
Türkiye'nin mobil internette toplam kapsamanın yüzde 65'ine kavuştuğunu aktaran Yıldırım, "Biz ulaştırmayı denizciliği anlatıyoruz; çünkü onlar gözükenler. İnsanlar onu daha çok kullanıp görüyor; ama bilişim gözüken tarafı değil bizim bakanlığımızın; ama ulaşımdan daha fazla yatırım yaptığımız tarafıdır. Bundan sonra bu alanın daha fazla hissedilmesi için gayret etmeliyiz." şeklinde konuştu.
2004 - 2025 © Tüm hakları saklıdır.. gizlilik politikası | feragatname