Emekli Maaşı Sorgulama ekranında SSK emekli maaş sorgulama yapmak için tc kimlik no, ssk sicil numarası, baba adı, doğum tarihi, nüfusa bağlı olduğu il ve ilçe bilgilerini girdikten sonra "SORGULA" butonuna tıklayın.
E-devlet şifresi olmadan şifresiz emekli maaş sorgulama için emekli maaşı sorgulama linkine tıklayabilir ya da aşağıdaki SGK'nın resmi şifresiz emekli maaş sorgulama ekranını kullanabilirsiniz.
SGK Emekli Maaşı Sorgulama ve SSK Emekli Sorgulama Ekranı
SGK e-SGM sistem çalışması nedeniyle, Emekli Maaşı uygulamaları geçici olarak www.turkiye.gov.tr web sitesinden hizmet vermektedir.
Emekli Maaşı Sorgulama işlemlerini aşağıdaki e-SGM ekranına tıkladıktan sonra e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra "4C Hizmetleri" başlığı altındaki 4C Emekli Aylık Bilgisi linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
e-Devlet Şifresi olmadan emekli maaşı nasıl sorgulanır
SGK, 15 Aralık 2011'den itibaren tekrardan bazı Emekli Maaş'larını www.sgk.gov.tr web sayfasından şifresiz görülebilmesini sağlamaya başladı. Emekli maaş sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden şifreli olarak sorgulanabildiği gibi SGK'nın resmi internet sitesinden de sorgulama yapılabilecek. Konuyla ilgili daha fazla bilgi için SGK hizmetleri yeniden şifresiz sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Emekli maaşı sayfasında emekli aylığı sorgulama, emekli maaşı öğrenme, SSK emekli maaşı sorgulama, SGK intibak zammı sorgulama, emekli maaşı ne kadar, emekli maaşı kesintilerini de sorgulayabilirsiniz.
1. Adım :Şifresiz Emekli Maaşı Sorgulama almak için TC Kimlik No, nüfusa kayıtlı il, cilt no, doğum yılı ve güvenlik kodu'nu girin. 2. Adım : Gelen ekranda 3. sırada listelenen "Hizmet Dökümü" linkine tıklayın. 3. Adım : SSK'lı iseniz "4 A Hizmet Dökümü" Bağkur'lu iseniz "4 B Hizmet Dökümü" seçiniz. 4. Adım : Gelen ekranda sigortalı hizmet dökümü detayını bulacaksınız. SSK Sicil No, ödenen prim gün sayısı, iş yeri no, il, şube, dönem, işe giriş tarihi, kazanç ve işten çıkış tarihi bilgileri görüntülenecek.
Şifresiz Emekli Maaş Sorgulama ekranında ayrıca tescil kaydı tesbiti, emekli aylık bilgisi, işgöremezlik ödeme, sağlık provizyon sorgulama, GSS tescil sorgulama ve 4C İsteğe Bağlı bilgilerini sorgulayabilirsiniz. SGK şifresiz emekli maaşı ekran göreselleri için şifresiz emekli maaş sorgulama linkine tıklayın.
DİKKAT : Emekli Maaş Sorgulama için aşağıdaki SSK'nın şifresiz emekli maaş sorgulama ekranından yararlanabilirsiniz. Şifresiz emekli maaş sorgulaması yapmak istedğinizde SGK'nın e-SGM hizmet sisitemi aşırı yoğunluk nedeniyle zaman zaman kilitlenebiliyor. SSK emekli maaşı sonucu için girdiğiniz bilgileri bir kaç defa tekrar tekrar girmeniz gerekebilir, ısrarla denemeye devam ettiğinizde SSK hizmet dökümü bilgilerinize ve emekli maaş bilgilerinize ulaşacaksınız.
E-devlet şifresi ile de emekli maaşı sorgulama ekranında, ssk emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. E-devlet şifresi ile emekli maaşınızı öğrenmek için e-Devlet Şifresiyle Emekli Maaşı Sorgulama linkini takip edebilirsiniz.
SSK Sorgulama işlemleri gibi Emekli Sandığı Sorgulama işlemleri de 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle e-devlet üzerinden yapılabilmekte. e-Devlet Sorgulama'ları için açılan ekranda TC Kimlik No ve PTT'den aldığınız e-Devlet Şifresi'yle sisteme giriş yapınız. E-devlet üzerinden Emekli Maaş Sorgulama işleminizi kısa yoldan yapmak için e-Devlet Emekli Maaşı Sorgulama.
Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi hesaplama işlemleri, emekli maaşından muayene ve katılım payı kesintisi, emekliler için reçete ve kullanım süresi sorgulamalarını görmek istiyorsanız bu bilgelere de yine emekli maaş sayfasından ulaşabilirsiniz.
E-Devlet üzerinden maaş sorgulama ve emekli maaşı kesintileri sorgulaması yaparken karşınıza gelen sayfada henüz kimliğinizi doğrulamadınız uyarısını görebilirsiniz. Kimliğinizi şimdi doğrulayın kısmına basın.
Emekli Maaşı Sorgulama sayfasında e-devlet şifresi tuşuna basın. Daha sonra gelen sayfada e-devlet şifrenizi girerek ve TC kimlik no girerek emekli maaşı ve emekli maaşı kesintilerinizi de ayrıca öğrenin.
Burada tc ile emekli maaşı sorgulamaları yaparken sigortalı çalışanlar ssk 4 A, kendi namına sigorta ödeyenler Bağkur 4 B, ve kamu çalışanları memur veya emekli sandığı 4-C olarak adlandırılacaktır. Bu duruma dikkat ediniz ve karıştırmayınız. 4A, 4B, 4C hakkında daha fazla bilgi için 4A Nedir, 4B Nedir, 4C Nedir sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
Kişi SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kurumlarına prim ödediyse emeklilik öncesi primlerini birleştirmesi için hizmet birleştirme talebinde bulunmalı. Son 7 yıl içinde en çok hangi kuruma prim ödediyse ordan emeklilik hakkı kazanır. Örneğin son 7 yıl içinde en çok SSK'ya prim ödediyse SSK'dan emekli olur. SGK hizmet birleştirmesi hakkında daha fazla bilgi için
"Emekli Maaşı" ile ilgili içeriği sosyal medya'da paylaşmak için;
Etiketler : emekli, emekli maaşı, emekli maaşı sorgulama, ssk hizmet dökümü, bağkur borç sorgulama, e devlet emekli maaşı sorgulama, 4a hizmet dökümü, ssk prim, bağkur prim