Rus İşgaline Karşı Direnişte Olan Güzel ve Tarihi Şehir Kiev
Lütfen Youtube'daki "World Guide" kanalına abone olun. youtube.com/c/WorldGuide
Kiev veya Kiev, Ukrayna'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Kiev, Dinyeper Nehri boyunca kuzey-orta Ukrayna'dadır ve 2.962.180 kişilik bir nüfusa sahiptir ve Kiev'i Avrupa'nın 7. kalabalık şehri yapar.
Kiev, Doğu Avrupa'da önemli bir sanayi, bilim, eğitim ve kültür merkezidir. Birçok yüksek teknoloji endüstrisine, yüksek öğrenim kurumuna ve tarihi simge yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Şehir, Kiev Metrosu da dahil olmak üzere kapsamlı bir toplu taşıma ve altyapı sistemine sahiptir.
Golden Gate Kiev
Kiev'in Tarihi
Kiev'in adının, dört efsanevi kurucusundan biri olan Kyi'nin adından geldiği söyleniyor. Doğu Avrupa'nın en eski şehirlerinden biri olan Kiev, tarihi boyunca pek çok önem ve bilinmezlik döneminden geçmiştir.
Şehir muhtemelen 5. yüzyılın başlarında bir ticaret merkezi olarak var olmuştur. İskandinavya ve Konstantinopolis arasındaki büyük ticaret yolu üzerinde bir Slav yerleşimi olan Kiev, 9. yüzyılın ortalarında Vikingler tarafından ele geçirilene kadar Hazarların bir koluydu. Varangian yönetimi altında şehir, ilk Doğu Slav devleti olan Kiev Rus'un başkenti oldu.
1240'taki Moğol istilaları sırasında tamamen yıkılan Kiev, yüzyıllar boyunca etkisinin çoğunu kaybetti. Güçlü komşuları, önce Litvanya, sonra Polonya ve nihayetinde Rusya tarafından kontrol edilen bölgelerin eteklerinde marjinal öneme sahip bir eyalet başkentiydi.
Holy Dormition Kiev'deki Katedral
Şehir, 19. yüzyılın sonlarında Rus İmparatorluğu'nun Sanayi Devrimi sırasında yeniden zenginleşti. 1918'de Ukrayna Halk Cumhuriyeti Sovyet Rusya'dan bağımsızlığını ilan ettikten sonra, Kiev başkenti oldu. 1921'den itibaren Kiev, Kızıl Ordu tarafından ilan edilen Sovyet Ukrayna'nın bir şehriydi ve 1934'ten itibaren Kiev başkentiydi. Şehir, II. Dünya Savaşı sırasında neredeyse tamamen harap oldu, ancak savaş sonrası yıllarda hızla toparlandı ve Sovyetler Birliği'nin üçüncü büyük şehri olarak kaldı.
Kiev, savaş sonrası yıllarda ekonomik olarak toparlandı ve bir kez daha Sovyetler Birliği'nin üçüncü en önemli şehri oldu. 1986 yılında Çernobil Nükleer Santralinde meydana gelen feci kaza şehrin sadece 100 km (62 mil) kuzeyinde meydana geldi. Ancak hakim güney rüzgarı, radyoaktif kalıntıların çoğunu Kiev'den uzaklaştırdı.
Intercession Convent Kiev
Sovyetler Birliği'nin çöküşü sırasında, Ukrayna parlamentosu şehirde 24 Ağustos 1991'de Ukrayna'nın Bağımsızlık Bildirgesi'ni ilan etti. 2004-2005'te şehir, o zamana kadarki en büyük Sovyet sonrası halk gösterilerine ev sahipliği yaptı. Turuncu Devrimi desteklemek için. Kasım 2013'ten Şubat 2014'e kadar, Kiev'in merkezi Euromaidan'ın ana lokasyonu oldu.
Kiev Bağımsızlık Meydanı
Kiev Havadan Görünümü
Kiev'in Etnik Bileşimi
Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü tarafından 2015 yılında yapılan bir araştırma, Kiev'in %94'ünün etnik Ukraynalı ve %5'inin etnik Rus olduğunu buldu.
Lütfen daha fazlasını görüntüleyin Ukrayna Şehirleri Havadan Görünümler, Haritalar ve Fotoğraflar
Ukraine
Ukraine Map
Kyiv Map
Where is located Kyiv in Ukraine
Kiev Komşuları ve Şehir Merkezi Haritası
Kiev Şehir Merkezi Haritası
Kiev Ukrayna
Kiev Ukrayna'da Nerede Bulunur
Kiev'deki Mariinskyi Sarayı
Maidan Nezalezhnosti Kiev
Pechersk Lavra Kyiv
St Andrew Kilisesi Kiev
St Andrew's Kilisesi Kiev
St Michael's Golden Domed Manastırı Kiev
St Michael's Golden-Domed Manastırı Kiev
St Nicholas Roman Katolik Katedrali Kiev
St Sophia Katedrali Kiev
St Volodymyr's Katedrali Kiev
Ukrayna Rusya Savaşı 2022 Kiev Bağımsızlık Meydanı
Ukrayna Rusya Savaşı 2022 Kiev'de Ukrayna Direnişi