Bağkur meslek odası ve esnaf sicile kayıtlı olmadığım halde belge getir diyor ne yapmalıyım

Bağ-kur hiç bir meslek odası ve esnaf sicile kayıtlı olmadığım halde belge getir diyor ne yapmalıyım?

Bağkur kayıtları daha öncede defalarca yazdığımız gibi vergi, meslek odası, esnaf sicil ve şirket ortaklığı kayıtlarından herhangi biri ile başlarken ancak bu kayıtların tamamının kapatılması ile son buluyor.

Herhangi bir meslek odası veya esnaf sicil müdürlüğüne kayıtlı olmadığınızı sözlü olarak dile getirmeniz resmi kurumlarda bir anlam ifade etmez.

Bu durumu meslek odasına veya esnaf sicil müdürlüğüne giderek İB formu( Bağ-kurdan alınan matbu form ) üzerinde onaylatmanız gerekir.

Örneğin İstanbul ilinde marangozluk yaptınız diyelim. Vergi dairesine kayıt oldunuz ama İstanbul marangozlar Odasına üye olmadınız.

Bağ-kur sizin başlangıç ve bitişinizi vergi kayıtlarınıza göre yapar ama illa da marangozlar odasından kaydı yoktur mührünü ister. Marangozlar odasına gider Bağ-kur İB formunun ortasında yer alan meslek odası bölümüne kaydı yoktur mührü vurulursa işiniz çözülür.

Aynı şekilde esnaf sicile de üye olmadıysanız esnaf sicil müdürlüğüne gider Bağ-kur İB formunun en altında yer alan ( üste vergi dairesi, ortada meslek odası ) esnaf sicil müdürlüğü bölümüne kaydı yoktur mührü vurulursa bu iş tamamdır.

Vergi daireleri ile anlaştıklarından İB formunun üst kısmını onaylatmanıza gerek yoktur.

Bu işlemleri yaptıktan sonra meslek odasından ve esnaf sicil müdürlüğünden onaylattığınız İB formunu Bağ-kura veriniz.

Verdiğiniz bu İB formuna göre Bağ-kur hizmet süreniz ve borç durumunuz kesinlik kazanmış olacaktır.

BÖYLECE BAĞ-KUR DOSYANIZDA SİZİN YAPACAĞINIZ BİR İŞLEM KALMAMIŞ OLUR.

Not: Eğer şirket ortaklığınız varsa bu kayıtlarında yine Bağ-kur İB formu üzerinde ilgili ticaret odasından onaylatılarak ticaret sicil gazeteleri ile birlikte Bağ-kur'a verilmesi gerekir. Şirket ortaklığınız yoksa yukarıda anlatılan şekilde işlemlerini yaparsınız.