SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi Adres ve Telefon
Hastane Adı : SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi
Telefon Numarası : (0312)
Faks :
Adresi : Yenimahalle, 06010 Varlık,
İlçe : ,
İl : Ankara
Websitesi :
SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi Hakkında
SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Faruk Köse.
Kliniğinizin tarihçesini anlatır mısınız?
Kliniğimiz 1991 yılında Jinekolojik Onkoloji olarak kuruldu. İlk klinik şefimiz Dr. Bilal Ser idi. Klinik olarak branşımızda çalışmalarımızı 1991 yılından bu yana sürdürüyoruz. 1992 yılından bu yana da klinik şefliği görevini ben sürdürüyorum
Akademik kadronuz kaç kişiden oluşuyor?
1 Klinik şefi, 1 klinik şef yardımcısı, 1 başasistan ve 5 uzman hekim olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan bir ekip, kliniğimizin akademik kadrosunu oluşturuyor.
Yardımcı personel sayınız nedir?
Kliniğimiz, jinekolojik onkoloji kliniği. Bu durumda hastalarımız psikolojik desteğe de ihtiyaçları oluyor. O nedenle kliniğimizde 1 kadrolu uzman psikologumuz bulunuyor. Bir sorumlu hemşire, 14 hemşire ile 3 bayan ve 3 erkek hizmetli arkadaşımız da kliniğimizde yardımcı personel olarak görev yapıyor.
Kaç yatağınız var?
Kliniğimizde normalde 80 yatağımız vardı. Ancak başka servislere hasta yatırabildiğimiz ve servisimizdeki yoğunluğu hastaların yararına olacağı için asgariye indirebilmek amacıyla bu sayıyı biraz aşağıya çektik. Bir kısım hastamızı daha serbest olan kliniklere yatırıyoruz. Ayrıca ayaktan tedaviye daha fazla ağırlık veriyoruz. O nedenle şu anki yatak sayımız 60. Ayrıca 18 adet kemoterapi için ayakta tedavi verdiğimiz ünitemiz var.
Doluluk oranınız nedir?
Servisimizde yatak doluluk oranımız aylık olarak değişkenlik gösteriyor. Bize müracaat eden hastalarımızı tetkikleri tamamlandıktan sonra eğer gerekiyorsa hemen yatırıyoruz. Yıllık olarak ele alırsak doluluk oranımız yüzde 50 ile yüzde 88 arasında değişmekte.
Nöbet düzenlemelerinizi nasıl yapıyorsunuz?
Özel bir düzenleme yapmıyoruz. Hastane yönetimimiz bu nöbetleri aylık olarak hazırlıyor ve servislere bildiriyor. Tüm hastanenin nöbet tutmakla yükümlü olan uzmanları arasından 1 doğumhane sorumlusu ve 1 servislerden sorumlu uzman nöbete kalıyor. Ayrıca kıdem durumlarına göre değişken sayıda olmak üzere asistan arkadaşlarımız nöbete kalıyorlar. Bu asistan arkadaşlar aralarında görev bölümü yapılmakta ve tüm hastanedeki servisler, acil ile doğumhane nöbetleri tutuluyor.
Nöbetleriniz yoğun geçiyor mu?
Nöbetlerimizde öyle aşırı bir yoğunluk pek olmuyor. Ama olsa da şikayet etmeyiz. Sonuçta bu bizim işimiz ve hastalarımıza yardımcı olabilmek için buradayız.
Rotasyon uygulamanız nasıl yapılıyor?
Asistan arkadaşlar ihtisas süreleri içerisinde diğer birimlerle birlikte onkoloji de dahil olmak üzere toplam 4 ay rotasyon yapıyorlar. Bizim kendi asistanlarımız yurt dışına rotasyona gidiyorlar. Örneğin şu an iki asistanımız Yale Üniversitesinde rotasyon yapıyor. Uzmanlarımız Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği rotasyonlar çerçevesinde genel cerrahi, üroloji, patoloji ve anesteziyoloji rotasyonu yapıyorlar. Bize de taşra üniversitelerinden asistanlar ve uzmanlar rotasyon yapmaya geliyorlar.
Eğitim programınız nedir?
Eğitim programımız çerçevesinde diğer hastane ve üniversitelerden öğretim görevlileri ile kendi hastanemizin öğretim üyeleri uzman ve asistan arkadaşlarımız için düzenlenen seminerlerde sunumlar yaparak bilgilerini bizlerle paylaşıyorlar. Ayrıca bir ay içerisinde her cuma günü hastanemizin değişik birimleri istatistik sunumları yapıyor. Bu istatistik sunumları içerisinde olgu sunumları ve tartışmalar yer alıyor. Tüm bunlarla birlikte günde iki kez hasta başı vizitleri ve haftada iki kez de Jinekolojik Onkoloji Konseyi yapıyoruz. Bunun dışında her hafta uzman, asistan, psikolog ve hemşirelerimizle birlikte toplu hasta bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz.
Tıbbi araç gereç durumunuz nedir?
Modern tıbbın takip ettiği tüm tıbbi gereçlere sahibiz. Örneğin bir çok üniversitede bulunmayan ve ameliyatlarımızı kolaylaştırma amacıyla kullandığımız Koagulatör, CUSA Ligasure, Argon Gazlı Dijital Endoskopi Seti ve Video Kolposkop gibi daha pek çok araca sahibiz. Hepsini saymaya kalksak sanırım Klinikler Köşenizi sırf buna ayırmanız gerekecektir.
Bilimsel yayın durumunuz nedir?
Kliniğimiz uluslararası A grubu dergiler dahil yabancı ve yerli bir çok dergide literatüre ciddi katkıda bulunacak yayınlara sahip bulunmakta. Bu yayınlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artmakta.
Kongreleri takip edebiliyor musunuz?
Bir çok üniversitenin takip etmekte zorlandığı uluslararası kongrelere sadece kliniğimizden gidilmektedir. Bir çok uluslararası kongrede de kliniğimizden sunumlar yapılmaktadır. Bunun dışında Avrupa’nın en seçkin kanser araştırma ve tedavi organizasyonu Europen Organisation Research and Treatment of Cancer’a (EORTC) Türkiye’den afiliye olan tek klinik olarak ortak toplantı düzenlemekteyiz. Uluslararası faz II ilaç çalışmalarına da Türkiye’nin önde gelen Jinekolojik Onkoloji klinikleri ile birlikte katılıyoruz.
Kliniğinizi seçecek asistanlardan beklentileriniz nelerdir?
Kliniğimize gelecek asistanlar hastane yönetimi tarafından bize gönderilmektedir. Asistan kabulünü hastane yönetimi yapmaktadır. Hastanemiz TUS’da çok iyi derece almış ve çoğu bölgesinde birinci olan asistanlar tarafından tercih edilir bir seviyededir. Bunda Başhekimimizin başarısı tartışılmaz bir gerçektir. Durum böyle olunca da bizim asistanlardan özel bir şey beklememize otomatikman gerek kalmıyor.
SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi Randevu
SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi Randevu servisinden online randevu almak için
SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi Randevu.