Ustalık Dönemi İcraatları 'Metrobüs Yolu Yaya Yolu Oldu'
İstanbul'a her kar düştüğünde insanlar yollarda mahsur kalıyor. 18 yıldır belediyelerde çırak, kalfa derken ustalık dönemini de gördük. 10 yıldır da hükümette olan AKP döneminde yapılamayan boğaz geçişlerinden biri yine metrobüs yolu ile beraber yaya yolu oldu.
Tüm imkansızlık ve olumsuzluklara rağmen araçların kullanımına 1973'de açılan boğaziçi köprüsü yılın ilk karında yaya yolu olarak kullanıldı. Dünyada bir örneği olmayan bu dahiyane çözümü 39 yıl sonra, çok yakın peryotlarla trafiğe çözüm alternatif yol olarak kullanmaya devam ediyoruz.
Metrobüs anonslarında alternatif yoldan kastedilen Boğaziçi köprüsü ve muhteşem buluş Metrobüs yolunun gerektiğinde çok da başarılı bir şekilde yaya yolu olabileceğini de ispat etti bizi yönetenler.
Tüm zorluk ve engellere rağmen Rahmetli Özal döneminin ilk icraatlarından olan 2. köprü de gerektiğinde alternatif yol olarak kullanılmalı mutlaka.
18 yıldır belediye, 10 yıldır hükümet olan büyüme rekorları kıran Türkiye neden bir boğaz geçiş projesi bitiremedi. Yanıtı sanırım çıraklık, kalfalık ve ustalık mantığında aramak gerekir.
Boğaz köprüsü ya da tüp geçiş yapmak profesyonellik ister. Ak Parti bir sonraki seçimde seçilirse muhtemelen profesyonellik olacak sloganı. Profesyonel kadrolar 18 yıla 18 köprü geçişini başarıyla tamamlar mutlaka. Futbol yorumcusu olan milletvekilinin, milletin vekilliğini yeterince önemli bulmamış olmalıki, tekrar futbol yorumculuğuna dönmüş. İlk düşen yağmur damlasında ya da ilk kar tanesinde milyonlarca İstanbul'lu yollarda mahsur kalmış kiminde umurunda. Çok daha önemli misyonları var, futbol yorumculuğu gibi. Çünkü bu ustalarımız alternatif yol bulmada oldukça ustalar.
Bir şehrin her tarafında mı trafik olur. İstanbul'un tüm ana damarları tıkalı. Ustalarımıza çözüm önerilerimizi Türkiye olarak yağdırdık. İstanbul'a bir değil en az iki köprü yapın lütfen. Ana caddeleri iki yönlü park işgalinden kurtarın. İstanbul'u münibüs saçmalığında kurtarın. E-5 gibi ana arterlerin altına metro, üstünü de metrobüs yolu değil araç yolu olarak kullanın. Sadece bunlar 4 yılda bitirilebilse İstanbul'ın trafiği 40% azalır. Paris gibi 7 katlı metro da istemiyoruz sizden. İstanbul'daki kişi başına düşen araç sayısı da Paris'le kıyaslandığında bu kadar trafiğe elalem güler bize zaten. Bunları yapmak ustaların değil profesyonellerin işi.
Bu ülkede Tayyip Erdoğan, Rahmetli Özal kadar iş yapmıştır kabul. Yeni dünya'da gelişen büyüyen sadece Türkiye değil. Çin'e, Brezilya'ya, Meksika'ya, Endonezya'ya, Rusya'ya bakın. Bu ülkeler 25 yıl önce Türkiye'nin çok çok gerisinde olan ülkelerdi. Bugün ekonomik anlamda Türkiye'den çok daha fazla atılım yaptılar. Çünkü Avrupa, Amerika yaşlanıyor, yaşlı nüfus çok fazla, sermaye buralardan adeta kaçıyor. Nereye gidiyor Türkiye gibi gelişen ülkelere.
Bu ülke Tayyip Erdoğan'a güvendi, bizler de sayın başbakan'dan halkın kendisine verdiği emanetleri profesyonnellere teslim ederek tarihimize yakışır büyük Türkiye'yi ortaya çıkarmasını bekliyoruz.
Buyrun İstanbul'ın yarım saatlik kar esaretinin trafik kepazeliğini izlemeye
İstanbul’da aniden bastıran kar yağışı tüm şehri etkisi altına alırken, trafikte kara hazırlıksız yakalanan sürücüler saatlerce yollarda kaldı. Saat 16.00 sularında İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı saat 18.00 itibariyle trafiği olumsuz etkilemeye başladı. Özellikle Boğaz Köprüsü bağlantı yollarında sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücülerin araçlarına zincir taktıkları görüldü.
Özellike Uzunçayır Altunizade yönünde trafik durma noktasına geldi. Öte yandan vatandaşların işten çıkış saatlerine rastlayan yoğun kar yağışı metrobüs seferlerini de vurdu. Metrobüs seferleri 2 saate yakın bir süre Anadolu yakasından Avrupa yakası yönüne doğru yapılamadı. Aksi istikamette de vatandaşların Boğaz Köprüsü'nü metrobüs yolundan yaya geçtikleri görüldü. Saat 21.30'dan itibaren yaşanan yoğunluk azalmaya başladı.
İstanbul'da aniden bastıran kar yağışı tüm şehri etkisi altına alırken, trafikte kara hazırlıksız yakalanan sürücüler de yollarda kaldı.
İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonucu vatandaşların işten eve döndüğü akşam saatlerinde durma noktasına gelen trafik normale dönmeye başladı.
Görüş mesafesinin kar yağışı nedeniyle düşmesi üzerine Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine bağlantı yollarından kaynaklı olarak durma noktasına gelen trafik, bu yollardaki tıkanıklığın açılmasının ardından normale dönmeye başladı.
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İETT yetkililerinden alınan bilgiye göre, aynı nedenle merkezi noktalarda da trafik yoğunluğu yaşandı.
Ekiplerin çalışması sonucu köprülerin bağlantı noktalarındaki tıkanıklığın giderilmesinin ardından, merkezi noktaları birbirine bağlayan Levent köprü bağlantı yolu, Dolmabahçe Caddesi, Barbaros Bulvarı, Mecidiyeköy E-5 Karayolunda trafik normale dönmeye başlarken, AKOM'daki kameralara yansıyan görüntülerde de trafik akışının takip edildiği bildirildi.
Ayrıca ekiplerin sabah saatlerine kadar çalışmalarının süreceği kaydedildi.
Metrobüs seferlerinde aksaklaklar yaşandı. Metrobüs istasyonlarında yapılan anonslarda Zincirlikuyu'daki yoğun kar yağışı ve Boğaz Köprüsü trafiğinin durma noktasına gelmesi nedeniyle seferlerin aksadığı belirtildi.
Metrobüs seferlerinde bir iptalin sözkonusu olmadığı, sadece Zincirlikuyu'daki bir metrobüsün yokuşu çıkarken yağış nedeniyle zorlandığı kaydedildi.
Ekiplerin yardımıyla trafikteki tıkanıklığın giderilmesinin ardından seferlerin normale döndüğü belirtildi.