Üniversite adayları için en büyük sıkıntılardan biri, hangi mesleği tercih edeceğidir. Öğrencilere bu konuda yol gösteren uzmanlar, finans analistliği, hemşirelik, ortodondistlik gibi mesleklerin gözde olacağını belirtiyor.
Gelecekte hangi meslekler gözde olacak ? İş dünyası nasıl şekillenecek ? Hangi yeni kavramlar hayatımıza girecek ? İşte cevapları;
Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği: Bilgisayar ve network ağlarının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artması, bu alandaki şirket sayısının da artmasını sağlayacak. Bu şirketlerde istihdam edecek çalışanlara her geçen yıl daha da fazla ihtiyaç olacak.
Finans Analistliği: Finans sektörünün daha da büyüyecek olması fonlar ve borsa hisselerini bilen analistlere ihtiyacı arttıracak.
Ekolog: Dünya nüfusunun artışı ve çevresel atıkların miktarının yükselmesi, çevresel temizliği ön plana çıkarıyor. Bu konuda görev alacak insanlara ihtiyaç duyulacak.
Kriminolog: Suç oranlarının özellikle büyük şehirlerde artmasıyla, suçu anında tespit edecek uzmanlara duyulacak ihtiyacın da aynı oranda artması beklenmekte.
Hemşirelik : Ülkemizde ilaç ve hastane yatırımlarının artması, ülkemizdeki genç nüfusun yoğunluğu ve önümüzdeki yıllarda bu yoğunluğun yaşlanacağı gerçeği hemşire ihtiyacını daha da arttıracak.
Ortodondistlik : Diş çarpıklıklarını düzeltme olarak adlandırabileceğimiz ortodonti, her yaştaki hastaya uygulanabilir olduğundan ve istenilen sonuçlara ulaşıp estetik olarak tatmin edici görüntüye kavuşmaya yardımcı olduğundan, bu konuda gittikçe bilinçlenen toplumumuzda önümüzdeki yıllarda da yoğun ve artan bir talep söz konusu olacaktır.
Fizyoterapist : Dünya genelinde yaşlı ve engelli nüfusun artışı, fizyoterapistlere yeni meslek alanları oluşturacak.
Evlilik ve Aile Terapistliği : Günümüzde daha fazla evlilik boşanma ile sonuçlanırken, yaşam stresi daha çok aileyi ve çifti terapistlere yöneltiyor.
Şehir Planlayıcısı : Nüfusun artmasıyla bir kaos haline gelen şehir yaşamı, etkinliklerin ve yerleşim bölgelerinin detaylı planlanmasını zorunlu kılıyor.
Veri Tabanı Yöneticileri : İş kollarının tamamen teknolojiye bağlı hale gelmesiyle, bilgisayar destekli vertabanı yaratan kişiler ön plana çıkacak.
İnternet Güvenliği : İnternette kişisel bilgilerin çok rahat kullanılması, güvenlik programlarını hazırlayanların önemini arttırmıştır.
Web Tasarımcısı : İnternet üzerinde kendine ait bir sitesi olmayan şirketler, artık müşteriler tarafından ulaşılamıyor. O yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarının gittikçe daha büyük bir öneme sahip olmasını sağlıyor.
Turizm İşletmeciliği : Turizm otel yöneticileri, işletme yöneticileri, yiyecek-içecek işletme yöneticileri, pazar ve ürün geliştirme yöneticilerine olan ihtiyaç giderek artacak.
Ergonomi Mühendisliği : Modern ergonomi bilimi çalışanların verimini ve kapasitesini arttırmayı amaçlayan çağdaş bir bilim dalı. Ergonomi mühendisleri, çalışanların verimini arttırmak için ergonomik ortamlar geliştirir. Finans kurumları ve endüstri kuruluşları ergonomi mühendislerinin çalışabileceği önemli alanlar.
Diyetisyenlik : Çağımızın iş ve yaşam şekilleri daha az enerji tüketmek üzerine şekillenmekte olduğu ve yemek yeme alışkanlıklarımız da fast food yönünde yoğunlaştığından, günümüzde de önemli bir meslek haline gelen diyetisyenlik önümüzdeki yıllarda parlayan meslekler arasında üst sıralarda yer alacaktır.
Genetik Mühendisliği : Genetiğin geleceğin meslekleri arasında ilk sırayı alacağı herkesin ortak görüşü. Uzmanlar insanın gen haritasının çıkarılmasının ekonomide, 1970`lerin bilgisayar teknolojisininyarattığı devrime benzer bir sonuç doğuracağı ve gelecek yılların genomik (genetik ekonomisi) çağı olacağı görüşünde birleşiyor.
2007 - 2024 © Tüm hakları saklıdır.. gizlilik politikası | feragatname