KOSGEB Kredisi Nedir

KOSGEB Kredisi nedir? Kimler başvurabilir? Nasıl alınır? KOSGEB Kredi başvuru şartları; KOSGEB genel anlamda küçük ve orta derecedeki kobileri yani işletmeleri korumak, destek olmak ve ekonomi üzerindeki rollerini göz önüne alarak büyümelerini sağlamak amacıyla kurulan bir kurumdur.

Amacı işe başlamayı düşünen ve bir fikri olan girişimcilere destek olmak, işini büyütmek isteyenlere maddi ve manevi destek sunmak ve küçük ile orta büyüklükteki girişimcilerin büyük firmaların altında ezilmesini önlemektir.

KOSGEB Kredileri ise genelde bir kısmı KARŞILIKSIZ olarak alınan bir kısmını ise belli dönemlerde geri ödemek durumunda kalabileceğiniz kredilerdir.

Genelde imalat alanında bazen ise hizmet alanında bir fikri olan, bir çalışması olan veya bu alanda bir işletme açmayı planlayan kişilere sağlanan bu krediler sayesinde firmalar açılışta karşılaşacakları masrafların büyük kısmını karşılıksız hibe programları ile karşılayabilmekte, büyümek noktasında ise faizsiz krediler ile işlerini daha hızlı ve istikrarlı büyütebilmektedir.

KOSGEB kredisi almak için yeni açılmak üzere olan, belli bir sermayesi olan ve asıl manada uzun soluklu olduğuna inanılan projelere öncelik verilmektedir. Genç girişimciler daha fazla desteklenmekte ve en önemlisi birden fazla kişi çalıştıracak, imalat alanında bulunabilecek ve temel bazda ihtiyaçları karşılayacak firma önerileri daha hızlı kabul görebilmektedir.

KOSGEB ile ilgili duyurular ve haberler için kendi web sayfasını yada bulunduğunuz ildeki KOSGEP temsilciliklerini ziyaret edebilirsiniz.

  • Akbank KOBİ Destek Paketi
  • Vakıfbank Kobi Destek Paketi
  • Axess Kart Başvurusu
  • Bonus American Express Card
  • Garanti bankası İhtiyaç Kredisi

KOSGEB kredisi nasıl alınır ?

Uzun süredir iş kurmak isteyen ancak sermaye bulamayanlara kol kanat olan ve uygun koşullara gerekli krediyi sağlayan KOSGEB 2012 yılında da başvuru almaya devam ediyor. Kendini işinizin patronu olmak istiyor ve gerekli fikir ve bilgiye sahibim diyorsanız KOSGEB kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Kısa sürede oldukça fazla başvuru alan KOSGEB tüm başvuruları değelendirmeye çalışıyor. Verdiği kredilerle ülkede istihdamada katkıda bulunan KOSGEB ‘in verilen kredileri geri ödeme şartlarıda oldukça uygun. Sizde kendi işinizi kurmak ve patron olmak istiyorsanız KOSGEB kredilerinden yararlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kosgeb.gov.tr adresinden yani KOSGEB’in resmi internet sitesinden online başvuru yapmanız gerekmektedir. Veri tabanına kayıt olduktan sonra istenen belgeler ile KOSGEB’e müracaat etmeniz gerekiyor. 23 banka ile anlaşması bulunan KOSGEB’ten kredi almak için bu bankalardan birine başvurup KOSGEB kredisi almak istiyorum dediğinizde de size yardımcı olacaklardır.

KOSGEB kredileri iş kurmak isteyen ancak gerekli sermayeyi bulamayanları için uygun kredi koşullarını sunuyor ve Türkiye’de iş imkanınında artmasına yardımcı oluyor. Oldukça uygun ve avantajlı olan KOSGEB kredisini almadan öncede kurmak istediğiniz iş hakkında gerekli araştırmaları yaparak kar ve zarar analizi yapmalısınız. Aynı zamanda kuracağınız işin ekonomi ve tutarlılığı ölçelerek, uygun yerden dükkan kiralamanız gerekmektedir. Son olarak şunu söylemekte yarar var iş kuracağım diyerek farklı işlemleriniz için KOSGEB kredilerine başvuramazsınız. Çünkü, KOSGEB krediyi verdikten sonra sizi yalnız bırakmıyor ve sürekli yanınızda oluyor. Gerekli belgeleride sizden her zaman istiyor.

KOSGEB kredileri, KOSGEB kredi başvuruları, kosgeb.gov.tr, KOSGEB ücretleri, KOSGEB sermaye almak, KOSGEB nedir, KOSGEB hibe para, KOSGEB kredi alma şartları, KOSGEB kredi tutarları, KOSGEB ödeme koşulları, KOSGEB iş kurmak

KOSGEP Cansuyu Kredisi Nedir?

Esnaf ve Sanatkarlarımızın, finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve piyasada yaşanan nakit sıkışıklığının bir ölçüde giderilebilmesi amacıyla, ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik olarak "0" faizli kredi desteği programıdır.

KOSGEP Destekleri Nelerdir?

  • Kredi Faiz Desteği
  • KOBİ Proje Destek Programı
  • Tematik Proje Destek Programı
  • İşbirliği Güçbirliği Destek Programı
  • AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
  • Genel Destek Programı
  • Girişimcilik Destek Programı
  • Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı

KOSGEB Genel Destek Programı


PROGRAMIN AMACI VE GEREKÇESİ
  • Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ'ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki KOBİ'lerin de mevcut KOSGEB desteklerinden faydalanması,
  • KOBİ'lerin kaliteli ve verimli mal/hizmet üretmelerinin sağlanması,
  • Mevcut KOSGEB desteklerinin revize edilerek daha fazla KOBİ'nin bu desteklerden yaygın şekilde faydalanması,
  • KOBİ'lerin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek amacıyla genel işletme geliştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi,
  • KOBİ'lerin yurt içi ve yurt dışı pazar paylarını artırmak amacıyla tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesi.

PROGRAM
 DESTEK ÜST LİMİT VE ORANLARI

GENEL DESTEK PROGRAMI DESTEKLERİ
DESTEK ÜST LİMİTİ (TL)
DESTEK ORANI (%)
1. ve 2. Bölgeler
3. ve 4. Bölgeler
1
Yurt İçi Fuar Desteği 
30.000
% 50
% 60
2
Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
10.000
3
Tanıtım Desteği
15.000
4
Eşleştirme Desteği
15.000
5
Nitelikli Eleman İstihdam Desteği 
20.000
6
Danışmanlık Desteği
15.000
7
Eğitim Desteği
10.000
8
Enerji Verimliliği Desteği
30.000
9
Tasarım Desteği
15.000
10
Sınai Mülkiyet Hakları Desteği
20.000
11
Belgelendirme Desteği
10.000
12
Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği
20.000

KOSGEB Yeni Girişimci HİBE Desteği - Video Haber

KOSGEB Destekleri - Video Haber

KOSGEB Sayesinde Hayallerine Kavuştu - Video Haber

KOSGEB Tanıtım Videosu - Video Haber