Tüp Bebek Tedavisi Göreceklere Hangi Testler Yapılır

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ufuk Bişak, "Tüp Bebek Tedavisi Göreceklere Hangi Testler Yapılır" hakkında sorularımızı yanıtladı.

Tüp Bebek Tedavisi Göreceklere Hangi Testler Yapılır Video Röportaj

Tüp Bebek Tedavisi Göreceklere Hangi Testler Yapılır ?

1 yıl içinde düzenli cinsel ilişkiye rağmen çocuk sahibi olmayan çiftlerin mutlaka yaşları ne olursa olsun doktora başvurmaları yararlıdır. Çünkü kısırlık süresi uzadıkça tedavide de şanslar azalmaktadır. Bunu biliyoruz ve özellikle kadın yaşının çok çok önemli olduğunu biliyoruz. Çift ilk geldiğinde çocuğum olmuyor diye gelen bir çiftte ilk yapılacak şey erkeğin muayenesidir.

Erkeğin sperm değerlerinin kontrol edilmesi lazım. Yeterli sayıda yeterli hareket kapasitesine sahip ve yeterli yapısal özelliklere düzgün yapısal özelliklere sahip sperm olup olmadığına bakılır. Daha sonra eğer burası sağlamsa kadına dönülür ve kadında yumurtlama olup olmadığı saptanır. Bunu hem ultrasonografik yöntemlerle hem de kanda bakılacak bir takım hormonlarla saptamamız mümkündür. Artı rahim filmi çekip tüplerin yani kordon denen yapıların açık olup olmadığına ve işlev görüp görmediğine bakmak zorundayız. Çünkü eğer kordonlar çalışmıyorsa kordonlarda bir problem var ise yumurtayla sperm karşılaşamayacak ve gebelik oluşamayacaktır.

Yine rahim filmiyle beraber rahim içinde bir takım yapısal anormallikler olup olmadığını da göreceğiz. Bundan sonraki aşamada bu tetkikler bazel aşı tetkiklerdir. Daha sonra tedaviye alınacak çiftlere bir takım kalıcı mikrobik hastalıklar açısından testler yapılır. Bunlar hepatit b, hepatit c, hib gibi AİDS testi gibi bir takım testler yapılır bunlarda çocuğa bulaşma olasılıklarını azaltma açısındandır.

Tüp Bebek İlgili Bağlantılar


Kaynak : Check-Up